СПОРТЕН ПРАЗНИК

Добавен на 19.10.2015

На 16 октомври 2015 г. се проведе  спортен празник  под надслов„Не на агресията!”, в който се включиха петте училища в община Елена.

Над 300 ученици взеха участие в събитието, организирано за четвърти пореден път от МКБППМН, Община Елена и РУМВР- гр. Елена. Тази година празникът се проведе  по различен начин - нямаше състезателен характер, което позволи всички присъстващи на спортния форум да се включат в редица забавления, подготвени от  НПО "Спортувам инфо" Велико Търново.

 Началото бе сложено  с масов танцов маратон, умело воден от DJ Брендо, след което всички се насочеха към многобройните зони за забавление: площадка за  управление на  ролери и тротинетки, игрища за забавен хокей и футбол на малки вратички, в арт ателиетата се изработваха  гердани и гривни, имаше скачане с надуваеми топки, катерене по монтираната за целта мобилна стена. На площада в центъра на града участниците успяха да поставят масов рекорд по скачане на въже и въртене на обръч. Беше помислено и за любителите на силови спортове, както и за предпочитащите фитнеса. Безспорно най-атрактивно за по-големите ученици беше  ходенето на кокили. 

Спортният празник продължи около два часа и приключи с почерпка и хоро, на което се хванаха повече от 100 деца.